Yoga

Training: Donderdag van 19.30 - 21.00

Waar: Recht Boomssloot 52

Prijs: € 295,- per seizoen

Trainer: Lex

Seizoen: September t/m juni.

 

Waarom Yoga?

Als je innerlijke en lichamelijk kracht, souplesse, balans en rust wil creëren, kan yoga veel voor je betekenen. Het helpt je met het versterken van concentratie en zelfvertrouwen, het overwinnen van angsten en het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Met yoga kun je de grenzen en mogelijkheden van je lichaam op een veilige manier ontdekken, accepteren en verruimen. Yoga beoefenen is niet competitief maar je kunt wel de strijd aangaan met je eigen blokkades en werken aan je beperkingen.

Yoga kan vooral heel prettig en leuk zijn om in een groep te doen. Na de eerste les voel je je misschien al een ander mens en na een paar lessen kun je de eerste positieve veranderingen waarschijnlijk al voelen.

 

Voor elk niveau

De yogalessen zijn geschikt voor iedereen van elk niveau. Voor wie zonder enige ervaring met yoga begint wordt elke houding duidelijk uitgelegd. Je krijgt in de les veel persoonlijke aandacht en je yogahoudingen worden waar nodig gecorrigeerd. Wie al wat ervaring heeft met yoga krijgt aandacht om de houdingen spannender en uitdagender te maken.

Elke yogales verloopt via een vaste opbouw. Er wordt begonnen met het vinden van rust en stilte. Met het zingen van een mantra richt je de aandacht naar binnen. Dan wordt er soms kort ingegaan op een aspect van de filosofie van yoga. Daarna komen we langzaam in beweging met wat opwarmings- en strekoefeningen. De yoga die wordt gegeven is hatha yoga in vinyasa stijl, waarbij in een flow een serie van yogahoudingen (asana’s) wordt gedaan.

De lessen bestaan voor een deel uit basishoudingen en elke week zal je ook kennis maken met andere houdingen. Na een paar houdingen merk je waarschijnlijk al snel dat het lichaam warm wordt en misschien ga je zweten. De lessen eindigen weer met de ervaring van rust en stilte door middel van een korte meditatie, het zingen van een mantra en soms ademhalingsoefeningen (pranayama).

 

Wat heb je nodig?

Neem wat makkelijk zittende sportkleding mee, misschien een handdoekje als je snel zweet en let erop dat je twee uur voor de les niets meer eet. Kom alsjeblieft op tijd, want in verband met het meditatieve begin van de les is er na aanvang geen toegang meer.

 

Onze trainer

De yoga wordt gegeven door Lex van Meurs, yogadocent bij onder meer Svahayoga in Amsterdam. Lex combineert yoga met zijn werk als media-onderzoeker en woont met zijn vriend op de Zeedijk. Naast yoga en meditatie wandelt Lex ook graag.

 

Testimonials

Eric: "Voor mij is de yogales een hoogtepunt in de week, waar ik dagen van tevoren naartoe leef. Na de les voel ik me nog een dag of drie, vier helemaal ontspannen en relaxed, soepel en behaaglijk in mijn lijf."

Daniél: "Een veilige plek om via yoga mijn conditie te verbeteren. Na de les is mijn hoofd is zo lekker leeg en slaap ik veel dieper."

Cor: "Ontspannende inspanning in een vertrouwde omgeving met Lex als coach en inspirator."

Bert: "De wekelijkse yogales is voor mij een lichtpunt, met een extra boost van energie en inspiratie."

Wolter: "De yoga is wel vermoeiend maar het nagevoel is bijna net zo lekker als van seks."

 

 

Yoga Gay Sports Amsterdam LHBTi Vereniging Yogaschool
Gay Yoga AMsterdam LHBT Pilates
Yoga Gay Sports Amsterdam LHBTi Vereniging Yogaschool
Yoga Gay Sports Amsterdam LHBTi Vereniging Yogaschool

Wil je meer info of vrijblijvend meedoen?
Vul het formulier in en kom in contact met de teamleader:

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.

Like us on FacebookLike us on Facebook

© Tijgertje Sports  |  Privacy  |  Contact

Proud member of Pride and Sports & EGLSF