we zoeken nog leden voor diverse sporten!

Worstelen

Training: Donderdag van 19.00 tot 20.30

Waar: Fred Roeskestraat 94b

Prijs: € 240,- per seizoen

Info: Liesbet/Jeroen

Trainer: Jeroen

 

Voor wie is worstelen een geschikte sport?

Iedereen (m/v) kan worstelen.

Bij deze oeroude sport gaat het om een combinatie van kracht, souplesse en helder tactisch denken. Bij worstelen moet je eerder aan Griekse schoonheden dan aan een Amerikanse Pro-Wrestler à la Hulk Hogan denken. Mensen die de worstelsport eens willen proberen, zijn altijd van harte welkom. Vooral ons vrouwenteam kan nog extra versterking gebruiken.

Bij Tijgertje trainen we het vrije stijl worstelen, zoals dat op de Olympische Spelen wordt beoefend. Worstelen is een simpele sport. Het gaat erom je tegenstander met twee schouders op de mat te krijgen. Iedereen die vroeger - of kort geleden nog - in de zandbak heeft gestoeid, kent het principe. Je hoeft niet zozeer sterk zijn om te winnen, maar vooral slim. De worsteltrainingen van Tijgertje bieden je de mogelijkheid deze 'slimheid' te ontwikkelen. Daarnaast worden je coördinatie en conditie beter.

Een enorm arsenaal aan technieken staat de worstelaar ter beschikking. In een partijtje moet je razendsnel beslissingen nemen: Welke tactiek gebruik ik? Welke techniek kan ik inzetten? Hoe reageer ik op (gaten in) de verdediging van mijn tegenstander? Dat leer je bij Tijgertje door veel vriendschappelijke partijtjes te doen. Gaandeweg lukt het je steeds beter om ongericht gerollebol om te vormen tot een tactisch gevecht, waarbij je schakelt tussen verschillende aanvals- en verdedigingstechnieken.

 

Is worstelen erg blessuregevoelig?

Worstelen is een uitermate beschaafde sport, waarin je je tegenstander naar de grond begeleidt. Je moet hem namelijk na een worp nog met twee schouders op de mat drukken. Omdat vallen niet tot het dagelijkse bewegingspatroon van de meesten van ons behoort, besteden we daar in de training veel aandacht aan. Je leert bij ons veilig vallen. In de wekelijks terugkerende oefeningen met voor-, achter- en zijwaartse valtechniek kweek je zelfvertrouwen en handigheid in het val breken. In een worstelpartij worden alle spieren aangesproken. Je hoeft niet heel gespierd te zijn, maar je spieren moeten wel goed opgewarmd zijn. Daar nemen we aan het begin van de training dan ook ruim de tijd voor. In de warming-up zit ook een korte krachttraining, met het accent op explosieve kracht.

De nekspieren worden apart onder handen genomen. Als worstelaar moet je kunnen 'bruggen': dit is achterover op hoofd en voeten staan. Ook dit is geen dagelijkse kost voor de meesten van ons, dus wordt deze techniek zorgvuldig geoefend.

Aan het eind van de training, na de partijtjes, is er een grondige cooling-down. Zo houd je je spieren soepel geolied. Maar dat is dan ook de enige 'olie' die bij het worstelen van Tijgertje komt kijken. Dus geen exotisch olieworstelen in de training.

 

Wat moet ik aan?

Gewoon een T-shirt (niet te wijd) en een lange of korte trainingsbroek. Schone sportschoenen met een soepele zool. Sieraden moeten af, piercings uit of afgeplakt met een pleister. Als je serieus wilt gaan worstelen, kun je overwegen een paar worstelschoenen aan te schaffen. Voor deelname aan wedstrijden is een worstelpak verplicht in de elementaire kleur rood dan wel blauw.

 

Moet je erg fanatiek zijn?

Voor worstelen heb je een gezonde dosis vechtlust nodig en moet je zin hebben om je kort en explosief in te zetten. Zoals vroeger in de zandbak. De training staat open voor iedereen, ongeacht leeftijd of 'niveau'. Je leert er te worstelen met je hoofd, dat wil zeggen steeds economischer met je krachten om te gaan, zodat je meer plezier beleeft aan deze oersport. De lol van de uitdaging en de krachtmeting drijft de worstelaars van Tijgertje.

 

 

Wil je meer info of vrijblijvend meedoen?
Vul het formulier in en kom in contact met de teamleader:

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.

© Tijgertje Sports  |  Privacy  |  Contact

Proud member of Pride and Sports & EGLSF