Conditietraining senioren

Training: Dinsdag van 17.00 tot 18.00

Waar: Bankastraat 18

Prijs: Circa €195,- per seizoen

Info: Gerrit

Trainer: Uma

 

Conditie training senioren
Deze conditietraining kan het best gekarakteriseerd worden als bewegingstherapie in groepsverband voor de senioren (65+). Twee accenten worden gelegd, namelijk op het gebruik van de gewrichten en van de ademhaling. De gewrichten met de bijbehorende spieren en zenuwen worden getraind, vaak separaat maar ook in hun functionele werking in het dagelijkse leven en als sportbeoefening. De ademhaling, onze basale beweging, wordt geïntensiveerd door de inademing te versterken en de uitademing te verlengen.

We beginnen wandelend om de gewrichten van onder- en bovenlijf op te warmen en te prikkelen.Vervolgens worden de been- en rugspieren separaat gerekt en worden mobilisatie-oefeningen gedaan voor hoofd, heup en rug. Borst- en buikspieren worden getraind in samenhang met de ademhaling.

Daarna worden uiteenlopende trainingsvormen gehanteerd: een circuit om spiergroepen te versterken, rennen om het hart-longsysteem te stimuleren, dansen, bewegen op muziek om de coördinatie te bevorderen en bal spelen om het reactievermogen te vergroten; zonder competitie, ieder op eigen niveau, maar wel stimulerend naar elkaar toe.

Er wordt gedifferentieerd les gegeven met veel individuele instructies. We eindigen met ontspanningsoefeningen op de mat.

 

Wil je een keer meedoen? Vul het formulier in en we nodigen je uit voor een vrijblijvende proefles.

 

 

LHBTI 65+ Sportschool Queer Fitness Gay Sports Conditietraining Amsterdam LHBTi Vereniging Fitness LHBTI school
Gay Conditie Training LHBTi Sports Tijgertje

Wil je meer info of vrijblijvend meedoen?
Vul het formulier in en kom in contact met de teamleader:

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.

Like us on FacebookLike us on Facebook

© Tijgertje Sports  |  Privacy  |  Contact

Proud member of Pride and Sports & EGLSF